top of page

Ondernemers en administratiekantoor

Bent u zzp'er? Dan is de kans groot dat u alles in uw bedrijf zelf doet en zelfs de boekhouding of de belastingaangifte nog niet overlaat aan een administratiekantoor. Dit is aan een kant heel logisch, veel ondernemers zijn nu eenmaal erg zelfstandige mensen, die graag de touwtjes in handen houden en overal zelf zicht op willen houden. Zij willen niet dat anderen zich bemoeien met hun bedrijf en daarom komt het dan ook niet in hen op om een administratiekantoor in te schakelen. Zij doen gewoon alles zelf, zo werkt dat voor hen nu eenmaal. Andere zzp'ers zouden de administratie op zich wel uit willen besteden, maar zij zijn bang dat dit veel geld kost. Iedere ondernemer behaalt het liefst een zo hoog mogelijke winst en daarom is het altijd een sport om zo weinig mogelijk kosten te maken. Het uitsparen van de kosten voor een administratiekantoor is dan ook een van de manieren om ervoor te zorgen dat de winst zo hoog mogelijk blijft. Maar het in eigen hand houden van de boekhouding heeft ook nadelen. Zo zijn veel ondernemers er helemaal niet zo goed in. Zij hebben hier nooit les in gehad en zij moeten dan ook iedere keer weer dingen uitzoeken, ontdekken hoe iets genoteerd moet worden en wat zij bijvoorbeeld wel of niet als aftrekpost kunnen gebruiken. Voor een administratiekantoor zijn dit soort zaken gesneden koek, zij hebben geen enkele moeite met dergelijke klussen. Een ander nadeel van zelf alles doen en geen administratiekantoor inschakelen, is dat u minder tijd overhoudt om uw werkelijke werk te doen, om te netwerken en nieuwe opdrachten of klanten binnen te halen. Of, als u overdag al uw tijd hier aan besteedt, het kost u uw vrije avonden. Dat is een groot nadeel van zelf alles willen doen.

Administratiekantoor biedt voordelen

Uw administratie overlaten aan een administratiekantoor heeft als nadeel dat u iets uit handen moet geven en dat u extra kosten maakt, maar het heeft ook vele voordelen te bieden. U kunt bijvoorbeeld denken aan het volgende:

  • u houdt meer tijd over voor de leuke klussen

  • u kunt er op vertrouwen dat uw administratie helemaal op orde is

  • het administratiekantoor kan voor u financiĆ«le voordelen vinden die u zelf niet had kunnen ontdekken

Omdat u zelf als ondernemer vaak weinig verstand hebt van het doen van de boekhouding, is dit een klus die u veel tijd kost. Iedere keer dat u zich er mee bezig gaat houden, moet u bepaalde dingen weer nakijken. Hoe moest dit ook al weer genoteerd worden? Wat mag u wel als kosten aftrekken en wat niet? Dit kost u veel tijd, terwijl het voor een administratiekantoor bijna een lopende band klus is. Zij doen de hele dag niets anders en zij hebben een goede opleiding op dit gebied gevolgd. U kunt er dan ook helemaal van op aan dat zij alles op de juiste manier vastleggen. Door dit aan hen uit te besteden, hebt u niet alleen de zekerheid van een kloppende administratie, u houdt ook meer tijd over voor uw daadwerkelijke werktaken. En dat was immers de reden waarom u ooit voor uzelf begonnen was, omdat u gepassioneerd was over een bepaald product of een bepaald soort werk. Door een administratiekantoor in te schakelen, hebt u weer meer tijd hiervoor. Laat u ook uw belastingaangifte door een administratiekantoor uitvoeren, dan levert u dat ook verschillende voordelen op. In de eerste plaats natuurlijk een enorme tijdsbesparing, want het invullen van een ondernemersaangifte is nu eenmaal geen sinecure. Het neemt vaak veel tijd in beslag. Bovendien begrijpt u vaak zelf niet alle vragen helemaal goed en kost het u veel tijd om te ontdekken wat de belastingdienst precies wil weten. Zelfs na goed onderzoek kunt u nog twijfels hebben over of u wel het juiste invult. Laat u dit over aan een administratiekantoor, dan weet u zeker dat alles goed ingevuld wordt.

Kies voor Actium

Veel ondernemers zien deze voordelen wel in, maar zij zijn bang voor de kosten die zij hiervoor zullen moeten maken. Dit is een onnodige zorg, want in veel gevallen verdient een administratiekantoor zichzelf echt weer terug. Ten eerste natuurlijk omdat u door het uitbesteden van de boekhouding veel meer tijd overhoudt voor het uitvoeren van klussen of diensten en daardoor kunt u meer geld verdienen. Doordat het voor een goed administratiekantoor, zoals Actium, slechts een kleine klus is om het boekhouden uit te voeren, kost het hen veel minder tijd dan het u zou kosten. Veel ondernemers verkijken zich daardoor ook op de hoogte van de kosten van het inschakelen van een dergelijk kantoor. Vaak vallen de kosten een stuk lager uit dan ze gedacht hadden. Een andere manier waarop een administratiekantoor zichzelf terug kan verdienen, is doordat zij op de hoogte zijn van veel financiƫle regels voor ondernemers en zij kunnen dit zo inzetten dat u zoveel mogelijk profiteert van belastingvoordelen. Op die manier kan uw aangifte dus een stuk lager uitvallen en dat is natuurlijk ook altijd erg gunstig. U ziet het, er zijn verschillende redenen waarom het inschakelen van professionals op dit gebied zeker aan te raden is. Kiest u voor administratiekantoor Actium, dan kunt u bovendien zelf kiezen hoeveel u uitbesteedt en hoeveel u zelf blijft doen. Of u nu uw hele administratie aan hen over wilt laten of alleen de belastingaangifte uit wilt besteden, het is allemaal mogelijk.


Recent Posts
bottom of page