top of page

Administratiekantoor en kleine ondernemers


Als kleine ondernemer bent u geneigd om alle zaken in eigen hand te houden en het inschakelen van een administratiekantoor is vaak iets wat niet in u opkomt. Dit is niet verwonderlijk, ondernemers zijn immers zelfstandige types die graag alles zelf doen. Zij houden er niet van afhankelijk te zijn van anderen en op anderen te moeten leunen. Zij zijn veelal voor zichzelf begonnen omdat ze graag zelfstandig werken. Delen van hun zaak overlaten aan een administratiekantoor past natuurlijk niet in dat plaatje en daarom doen ze het dus zelf. Hoewel dit aan een kant heel begrijpelijk en logisch is, is het aan de andere kant ook zonde. Voor veel zzp'ers is boekhouden immers niet hun sterkste kant. Zij zijn zelfstandige geworden omdat zij gepassioneerd zijn over een bepaald product of over een bepaald soort werk. Zij hebben daar talent voor, maar niet voor administreren. Het zou daarom ook logisch zijn om dit over te laten aan een administratiekantoor. Dit zou immers betekenen dat u niet langer zelf hoeft te boekhouden, maar dat u dit aan een specialist kunt overlaten. Voor mensen die bij een administratiekantoor werken zijn cijfers vaak hun lust en hun leven. Zij houden van getallen en van het maken van een kloppende boekhouding, net als dat u houdt van uw eigen werk. Door het uit te besteden kunt u doen waar u goed in bent en kunt u de administratie overlaten aan mensen die daar goed in zijn. Dit zou dus echt een zeer logische keus zijn. Natuurlijk moet u zelf nog wel af en toe de administratieve gegevens doornemen, aangezien u nu eenmaal als eigenaar verantwoordelijk blijft voor uw eigen boekhouding. Maar door het inschakelen van een administratiekantoor bent u aan het administratieve deel van uw onderneming veel minder tijd kwijt.

Pluspunten van een administratiekantoor

Er zijn verschillende redenen waarom ondernemers de administratie graag zelf doen, maar er zijn ook meerdere redenen waarom het verstandig is om dit over te laten aan een administratiekantoor, namelijk:

  • zij hebben kennis van zaken

  • u houdt meer tijd over voor uw bedrijf

  • zij zijn beter op de hoogte van verschillende financiĆ«le voordelen waar u gebruik van kunt maken

Een belangrijke reden om een administratiekantoor in te schakelen, is natuurlijk dat zij veel meer kennis van zaken op dit gebied hebben dan u. Waar het u bijvoorbeeld uren kost om na te gaan of u een bepaalde rekening nu wel of niet op kunt voeren als bedrijfskosten, is dit voor hen dagelijkse kost. Zij weten precies wat wel en niet mag en alle administratieve gegevens voor uw bedrijf bijwerken kost hen slechts weinig tijd. Door het boekhouden over te laten aan een administratiekantoor, bent u hier dus zelf vele uren minder aan kwijt, wat betekent dat u veel meer tijd overhoudt voor uw bedrijf. U hebt meer tijd om te netwerken, contacten te leggen met potentiƫle klanten of opdrachtgevers en om uw diensten of producten te verbeteren. U hebt dus meer tijd om te doen waar u goed in bent. Zo stelt het uitbesteden van administratieve klussen aan een administratiekantoor u dus in staat om uw bedrijf te verbeteren en te laten groeien. Daarnaast is het natuurlijk prettig dat u ook uw belastingaangifte aan hen kunt overlaten. Dit is ieder jaar weer een enorme klus, vooral doordat het voor veel zzp'ers niet duidelijk is welke getallen nu bij welke vraag ingevuld moeten worden. Laat u dit door een administratiekantoor doen, dan kunt u er zeker van zijn dat alles op de juiste manier ingevuld wordt. Bovendien zijn zij goed op de hoogte van de verschillende aftrekposten, subsidieregelingen en andere financiƫle voordelen waar u gebruik van kunt maken. Zo kunnen zij er dus voor zorgen dat uw uiteindelijke aanslag een stuk lager uit zal vallen dan wanneer u zelf uw aangifte in zou vullen.

Goed betaalbaar

Ondanks al deze voordelen aarzelen veel zzp'ers en andere kleine ondernemers toch over het inschakelen van een administratiekantoor. Reden voor hun aarzeling is in veel gevallen de kosten die dit met zich meebrengt. Deze zijn echter vaak lager dan u zou denken. Het doen van uw administratie kost hen immers veel minder tijd dan dat het u zou kosten, waardoor de kosten ook lager zijn dan u van te voren zou denken op basis van de ervaring die u hebt met het doen van de boekhouding. Daarnaast kunt u door het inschakelen van een administratiekantoor meer tijd besteden aan uw eigen bedrijf, waardoor u meer mogelijkheden hebt om uw winst te vergroten. Tot slot kan, zoals gezegd, het werken met een administratiekantoor er dus voor zorgen dat uw belastingaanslag lager uitvalt dan wanneer u dit zelf zou doen, omdat zij beter op de hoogte zijn van regelingen waar u gebruik van kunt maken. Vanwege deze zaken is het dus veilig om te stellen dat zij zichzelf dus eigenlijk gewoon terug kunnen verdienen op deze manier. Het kost u als ondernemer dus in feite bijna geen geld en tegelijkertijd scheelt het u een hoop ergernis en vervelend werk. Bent u als kleine ondernemer op zoek naar een goed administratiekantoor dat bovendien de wensen van kleine ondernemers goed begrijpt? Dan bent u bij Actium aan het juiste adres. Zij hebben veel ervaring met het werken voor het midden- en kleinbedrijf en zij kunnen dan ook als geen ander uw boekhouding en belastingaangifte voor u uitvoeren. Bij dit administratiekantoor is uw administratie in goede handen.


Recent Posts
bottom of page